Compound
Placeholder for Tommy gazerTommy gazer
za 15 jul.  19:00

Tommy Gazer

Tom­my Gaz­er bestaat uit vrien­den Jesse Kan­ter (zang en gitaar), Sti­jn Peters (gitaar), Tom Bor­mans (bas­gi­taar) en Jur­ri­an Zand­ber­gen (drums). De band ontstond in 2019 en heeft onder­tussen 2 EP’s op hun naam staan. 

De vierkop­pige groep wordt geïn­spireerd door bands als Biffy Clyro, Noth­ing But Thieves en Cat­fish and the Bot­tle­men. De man­nen geven hier­aan een dynamis­che twist; gitaarmelodieën razen rond je oren, de ritmesec­tie is ste­vig en de stem is voel­baar, wat resul­teert in een onbevreesd en onver­valst geluid.

Hap­py Now, de eerste sin­gle van de alter­natieve rock­band, werd uit­ge­bracht in 2020 en tikt de 50.000 streams aan op Spo­ti­fy. In 2022 bracht­en zij de EPAll The Lessons uit waarmee zij onder andere een plek­je in de voorprogramma’s van Ten Times A Mil­lion en Ramkot en in de after­show van De Staat verdienden. 

En set van Tom­my Gaz­er bestaat uit een boven­toon van ste­vige, gal­mende rock die wordt aange­vuld met melodieuze gitaar­rif­jes en basli­j­nen. Aan energie is geen gebrek en dat is duidelijk voel­baar in het pub­liek, dat gegaran­deerd niet stil kan bli­jven staan. 

De vrien­den hebben al veel live ervarin­gen op hun port­fo­lio staan. Zalen als De Muziekgi­eter­ij, Paard, de Vorstin en de Bosuil zijn geen onbek­end ter­rein meer voor de band. Ook op fes­ti­vals als Het Bevri­jd­ings­fes­ti­val en Fes­ti­fal­lz wis­ten ze het pub­liek hart­stochtelijk te lat­en meezingen.

Nieuws­gierig gewor­den? Luis­ter dan naar de live sessie van onder andere Drown­ing in Alco­hol of de EPAll The Lessons, die bei­den de per­fecte blauw­druk van Tom­my Gaz­er omvatten.